Οι 55 ομοσπονδίες-μέλη στηρίζουν απόλυτα την UEFA!

inpaok website logo

Η ιδρυτική διακήρυξη της European Super League ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει από χτες τα ξημερώματα ένας λυσσαλέος πόλεμος χωρίς προηγούμενο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο οποίος, δυστυχώς, μόλις ξεκίνησε…

Μπορεί όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες να αιφνιδίασαν την UEFA, ωστόσο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση και κάνει πράξη τις τρομακτικά επιθετικές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο ίδιος ο πρόεδρος της.

Η UEFA έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτη συνεδρίαση στο Μόντρε της Ελβετίας, παρουσία των 55 ομοσπονδιών μελών της.

Σε αυτή τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει από την πρωτοβουλία κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ για τη δημιουργία μίας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας.

Κι αν αυτό αποτελεί μία αλυσιδωτή, αλλά αναμενόμενη αντίδραση, η στάση των 55 ομοσπονδιών μελών της UEFA λέει πολλά για τη σφοδρή σύγκρουση που έρχεται.

Σύμφωνα λοιπόν, με τις πληροφορίες, σύσσωμες οι 55 ομοσπονδίες αναμένεται (ΟΛΕΣ) να στηρίξουν πλήρως την ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέναντι στην αποστασία σε βάρος της από κορυφαίες ομάδες που είχε για χρόνια στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ταχθούν σε απόλυτο βαθμό στο πλευρό της UEFA και κατά της δημιουργίας της European Super League και των εμπνευστών της και με την σύμπνοια τους αναμένεται να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στον Αλεξάντερ Τσέφεριν και στους συνεργάτες του, προκειμένου να νομιμοποιηθούν για να μπορούν να εφαρμόσουν τις αυστηρότερες δυνατές ποινές σε βάρος των ομάδων-αποστατών, τιμωρώντας τις ίδιες και τους παίκτες τους παραδειγματικά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα σκληρών αποφάσεων είναι η άμεση αποβολή ομάδων που υπέγραψαν τη διακήρυξη από τις διοργανώσεις της UEFA, τόσο τις διασυλλογικές όσο και αυτές των Εθνικών ομάδων, αλλά και τη διαγραφή από τα μητρώα της παικτών που θα παρακούσουν τις εντολές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και θα αγωνιστούν σε μία κλειστή αποσχιστική λίγκα.

Και σίγουρα οι σκληρές αποφάσεις της UEFA δεν εξαντλούνται μόνο εκεί…

Ανάμεσα στις 55 ομοσπονδίες μέλη που θα ταυτιστούν πλήρως με τις επιταγές της UEFA στον πόλεμο κατά της European Super League είναι φυσικά και η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Όπως γίνεται αντιληπτό η αυριανή συνεδρίαση στο Μόντρε της Ελβετίας έχει ιστορικό χαρακτήρα και αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του αιόλου σε ένα απίστευτο πόλεμο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο οποίος μόλις ξεκίνησε και σίγουρα θα έχει αρκετά ακόμα επεισόδια.

Ευχή όλων των φίλων του ποδοσφαίρου είναι να πληγωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το ίδιο το άθλημα από αυτή την πρωτοφανή διαμάχη στη Γηραιά Ήπειρο.

πηγή: sdna.gr