“Το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος”

"Το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος"

ΡΟΣΕΤΙ

Ο Ρομπέρτο Ροσέτι τόνισε ότι το VAR δεν θα πρέπει να αλλάζει την απόφαση του διαιτητή στις περιπτώσεις των οφσάιντ για μερικά εκατοστά, όταν δηλαδή απαιτούνται αρκετά λεπτά για να διαπιστωθεί η ακριβής θέση ενός ποδοσφαιριστή, αλλά μόνο όταν πρόκειται για εξόφθαλμο λάθος.

«Θέλουμε το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος. Δεν θέλουμε το VAR να διαιτητεύει τα παιχνίδια. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ισχύει η απόφαση του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» και συμπλήρωσε:

«Οποιοδήποτε μέρος του σώματος, εκτός των χεριών, που βρίσκεται πιο κοντά στην εστία σε σχέση με τη μπάλα και ανήκει στον τελευταίο αμυνόμενο παίκτη υποδεικνύεται οφσάιντ. Θεωρητικά, ένα χιλιοστό είναι αρκετό. Αν, όμως, χρειάζονται αρκετά λεπτά και πολλές γραμμές για να διευκρινιστεί αν υπάρχει οφσάιντ μερικών εκατοστών, τότε είναι καλύτερα να μην αλλάζει η απόφαση που ελήφθη μέσα στο γήπεδο».

Ο Ροσέτι τόνισε επίσης ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη λάθους για να χρησιμοποιηθεί το VAR: «Το VAR απονέμει δικαιοσύνη, αλλά δεν θα πρέπει να αλλάζει το πνεύμα του αθλήματος και τη ροή του αγώνα. Αν έχει γίνει λάθος, δεν θα πρέπει να απαιτούνται περισσότερα από 27 δευτερόλεπτα για να διαπιστωθεί και να υποδειχθεί. Αν οι διακοπές είναι πολύ μεγάλες, αν χρειάζονται 10 ή 15 ριπλέι ή τέσσερις – πέντε διαφορετικές κάμερες, τότε προφανώς δεν είναι εξόφθαλμο λάθος, αλλά μια αντικειμενική ερμηνεία την οποία το VAR δεν χρειάζεται να διορθώσει».